MANİSA / AHMETLİ - Gazi İlkokulu

OKULUMUZ TARİHÇESİ

Okulumuz halkın yardımlarıyla ve devletimizindesteği ile 1933 yılında açılmıştır. Okulumuzda aynı yıllarda yemekhane ve yatakhane de hizmete girmiştir.Bu yemekhane ve yatakhane daha sonra öğretmen lojmanı olarak hizmet vermiştir. İleriki yıllarda bu bina yıkılmıştır.

Okulumuz kısa bir süre yatılı bölge okulu olarak hizmet vermiş; ancak çevre köylerde ilkokullar açılınca bu hizmeti sona ermiştir.

O yıllarda tek katlı okulumuza 1962 yılında ikinci kat eklenmiştir.

Okulumuzun adı 1958 yılına kadar’Ahmetli İlkokulu’,bu yıldan sonra Ahmetli’ye ikinci bir okul açılınca  adı ‘Gazi İlkokulu’ olmuştur.

1994 yılında ek bina yapılmış ve adı ‘Gazi İlköğretim Okulu ‘olarak değiştirilmiştir.

22012-2013 Eğitim ve Öğretim yılında Gazi İlkokulu ve Gazi Ortaokulu’na dönüştürülmüştür.

A-Blokta İlkokul olarak faaliyetine devam ederken,7 Haziran 2015 tarihinde çatısına yıldırım düşmesi sonucunda bina hasar görmüş ve yıkılmıştır.

Okulumuz 2016-2017 eğitim ve öğretim yılından günümüze kadar Gazi Ortaokul binasında tahsisli olarak ikili eğitim öğretim vermektedir.

Okulun mülkiyeti Milli Emlak’a aittir.

Yayın: 15.12.2017 - Güncelleme: 15.12.2017 15:28 - Görüntülenme: 858